Reiki Centrum Oost

Mijn verhaal

Het was maart 1998.

Na een dag hard werken als docent, zat ik uitgeblust en energieloos bij een vriendin op de bank. Voor mij lag een artikel over Reiki "Universele levensenergie". Nooit van gehoord, maar er was iets dat me aansprak. Energie, dat kon ik wel gebruiken. Tien minuten later had ik gebeld met de vraag:"Kan iedereen het leren? Kan ik mezelf energie geven? ".
Nog geen week later had ik de 1 e graad cursus gedaan en was ik ingewijd in Reiki. Nu hoefde ik me nooit meer te vervelen, mijn handjes heb ik altijd bij me. Eindelijk voelde ik me niet meer door en door koud. Ik kon mezelf energie geven en mijn batterij opladen..
Gestaag groeide Reiki bij me en een jaar later heb ik de 2e graad gedaan. Ik wilde meer en met de 2e graad leer je voor jezelf in tijd en ruimte te werken, pijnlijk verleden te helen en trauma's te verwerken. Maar soms is het makkelijker even niet aan jezelf te werken, je eigen hiaten te vergeten. Met deze ontkenning kwam ik mezelf tegen en ik kwam in 2000 toch met een burn-out thuis te zitten. Op dat moment ging de knop om en ik realiseerde me: ”Ik ben verantwoordelijk voor mijn leven en welzijn “. Het werd hoog tijd om mijn ballast en valkuilen op te ruimen en heb mijn Reiki master gebeld voor ondersteuning. Ik heb zwarte banden in vechtsporten, maar het gevecht met mezelf was de zwaarste. Dit gevecht ben ik samen met Reiki en mijn master aangegaan. Het bleek achteraf mijn stap naar masterschap, een stap van 6 jaar.In juli 2006 werd ik ingewijd als Master. Nu ben ik ruim tien jaar master, ik geef 1e en 2 e graads cursussen en de master opleiding.
Reiki blijft groeien en me verbazen.

Naast Reiki Master ben ik ook: vrouw van, moeder van, oma van , vriendin van, enz. maar blijf vooral gewoon Gerrie.